КОНФЕРЕНЦІЯ У ЗАЛЬЦБУРЗІ (АВСТРІЯ). ПРОЇХАЛИ ⯑

Невеликий клубний захід, який до речі започаткувала Рената Дендорфер-Гітіс, наш партнер по німецькій програмі з Мюнхеном, зібрав учасників з США, Канади, Австралії, Німеччини, Ізраїлю, Лівану, Франції та інших країн. Наша панель була відкриваючою.
Тема «Різноманіття в медіації». Виступ 20 хвилин. В панелі зі мною медіаторка з Лівану, - також країни з кризою викликаною війною. І у перерві ще до виступу вона мені махнула рукою і між іншим сказала: «Галина, ну всі і так знають , що у вас там російською розмовляють ….» Висновки робіть самі, що вона мала на увазі.
На панелі я говорила про нові виклики медіації, про нові вимоги до медіаторів у світі, де кризових явищ і викликаних цим конфліктів стає все більше. Що відчула? Багато хто співчуває, дехто мовчить, дехто думає, що співчуває. Дехто казав, що радіє, коли українці надирають … , дехто боїться. Всі запитують, коли закінчиться.
А взагалі все було чудово: доброзичливо, по королівські красиво – бо в королівську палаці, спокійно…. Серед інших питання, які викликали зацікавленість: сексуальні домагання (зокрема в армії), - тема викликала дискусію, Сингапурська конвенція, медіації з аборигенами в Австралії і деяких країнах Африки, медіації з престарілими людьми та інші.
Мої висновки після конференції:
• Нам своє робити не дивлячись ні на що. Роз’яснювати, агітувати, співпрацювати по можливості, не забувати радуватися успіхам!
• Підходити по-дорослому. Брати відповідальність на себе. Не чекати багато від інших, робити те що робимо: з краплі народжуються океани.
• Не ображатися, якщо вам здається, що вас не розуміють (чому – це окрема тема).
• Бути креативними, гнучкими, легкими, молодими, діяльними, грести-грести і вигребемо. Тільки рух змінює реальність.
• Підтримувати одне одного. Дійсно підтримувати. Пам’ятаємо про силу єдності.
Віримо!
З повагою
Галина

Календар подій

Вхід до Ресурсного центру

Підпишіться на розсилку

Підписатись

Контактна інформація


Україна, Київ, вул. Волоська 8/5
4 корпус НаУКМА, 4 поверх

+380 (97) 436 05 77 (telegram, viber)
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом
у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права.
© 2009, Український Центр Медіації
[УЦМ], kmbs