2baner728x90 souers center

Інтерв'ю з випускницею програми "Бізнес-медіатор" ЮЗЬКОВОЮ ОЛЕНОЮ

— Олено, бачити Вас на програмі було трохи несподівано. Викладач в бізнес-інституті, один з керівників Асоціації бізнес-консультантів, лідер думок для багатьох людей. І, раптом, Ви прийшли навчатися ? 
Вдячні, що Ви погодилися відповісти на декілька запитань про ваше життя після програми «Бізнес-медіатор Академії Мюнхенської ТПП» щоб інші зрозуміли, чи це життя пов’язано з медіацією і яким чином.

(1) Розкажіть, будь ласка, трошки про себе.

— Дякую Вам дуже за запрошення до розмови, завжди рада можливості поспілкуватись з цікавими та надихаючими людьми ?
Мене звати Олена Юзькова, я випускниця самої першої групи програми «Бізнес-медіатор» в 2015 році. І, якщо чесно, мені було несподівано чути, що бачити мене на програмі було несподівано) Я обожнюю навчатись, вмію це робити, знаю, як обрати тих, в кого це можна робити з задоволенням. І тоді, в 2015, я теж не помилилась) До сих пір вдячна Вам, пані Галино, Ользі та іншим викладачам, які зробили цю програму професійною, змістовною та захоплюючою одночасно.

(2) Коли Ви обирали програму для навчання у Вас були певні очікування. Чи виправдались вони?
— Мої очікування були надзвичайно високі. Адже в програму свого часу я потрапила через те, що сама опинилась в медіації як одна з сторін. Я тоді спостерігала за вашою роботою як медіатора, пані Галино, і це викликало в мене дійсно професійне захоплення, адже я, на той час вже теж не новачок у «допоміжних професіях», могла відрізнити фахову роботу від звичайного базікання, якого, на жаль, багато на нашому ринку. То була надзвичайно складна медіація, обидві сторони були непростими, і те, як Вам вдалося вивести нас на діалог з людиною, з якою я не хотіла б перетинатися навіть якщо б нас залишилось двоє на всій планеті, викликало в мене шалену повагу до Вас як до Майстра та до професії, яка здатна, без перебільшення, змінювати долі. Реальність відрізнялась тим, що Ви це робили наче повітряна гімнастка під куполом – легко, невимушено та в яскравій сукні, а собі я на початку здавалась шкільною випускницею з зайвою вагою, яка тільки мріє про вступ до циркового училища, щоб колись політати під куполом ?
Але, оскільки це була вже не перша моя професія, я усвідомлювала, скільки років, емоцій та людей стоїть за цією невимушеною легкістю. Мої перші роботи в медіації здавались мені неможливими для вирішення і найскладнішими в світі. Але з часом всі вони стали для мене просто надзвичайно цікавими уроками та досвідом взаємодії з такими різними та такими «правими» в своїх переконаннях учасниками.

(3) Чи можна стверджувати, що бізнес-медіація стала для Вас бізнесом? Чому?
— Так, звісно можу. Чому? Бо я отримаю від неї результат та задоволення і за це платять.

(4) Чи є спеціалізація?
— Так. Я працюю в корпоративному сегменті – великі компанії та середній бізнес. Іноді малий, але то скоріше виключення.

(5) Звідки беруться кейси?
— Моя основна професія – консультант з управління. І, зазвичай, в майже кожній компанії, з якою я працюю, є конфлікти. Конфлікти – обов’язкова складова успішного бізнесу, я б навіть сказала – його рушійна сила. І іноді сторонам треба просто допомогти переформулювати певні речі зрозумілою для них мовою, щоб стало зрозуміло, що вони, власне, «за одно». А іноді приводом для конфлікту стають невдала організаційна структура, нечітко розподілені функції, відсутність регулярної та чіткої комунікації всередині компанії, страх здатися некомпетентним, і, від того, неможливість з’ясовувати незрозумілі речі. А іноді, так – на жаль, це неспівпадіння на «людському рівні», на рівні системи цінностей та світоглядів. Це найважчі кейси, безумовно.

(6) Де Ви проводите медіації?
— Перше знайомство зі сторонами – зазвичай на їх робочому місці: це дає багато додаткової інформації про учасників медіації. А потім обираю в залежності від глибини конфлікту та особистостей сторін – можу і в ліс вивезти при нагоді ?

(7) Чи платять клієнти за медіації і які принципи формування цінової політики?
— Так, звісно платять – це ж така сама робота як і коучінг, фасиліатція, тренерство. В мене оплата за медіацію йде погодинно. Я часто пропоную організації, щоб вони знімали частину оплати зі сторін – самі опинились в конфлікті, то ж і відповідальність мають нести також самі. Але якщо це власники компаній – сторони платять 50/50.

(8) Додайте, будь ласка , побажання від себе іншим випускникам зі свого досвіду. Можливо були якісь інсайти. Можливо були хвилини розпачу. Можливо страхи перед процесами. Щось, що Ви вважаєте важливим.

— Знаєте, я придумала собі таку річ – ставитись до життя як до надзвичайно цікавої пригоди. Неважливо, що відбувається – це твій урок. Від кожної медіації - вчиться. Там точно є щось, що потрібно саме вам. Рефлексуйте та дискутуйте після з собою, з вашими колегами, з вашими вчителями – що і як я міг би зробити по-іншому? В будь-якому випадку – вважаєте ви свою роботу дуже вдалою, чи дуже невдалою – рефлексуйте і беріть досвід. Адже досвід – це не те, що з вами відбулось, досвід – це те, що ви відрефлексували та залишили собі. І головне, щоб не відбувалось, не забудьте підморгнути самому собі в середині та тихесенько з посмішкою сказати: «Це ж треба, як прикольно вийшло!» ?

 242498231 414982216724035 7291700741757991277 n

 

Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Вхід до Ресурсного центру

Новини

Відеозапис події "Які навички необхідні для успішної карʼєри медіатора в 2024 році?"

05.02.2024
Для всіх, хто хотів, але не зміг бути з нами, відеозапис події з Галиною Єрьоменко. Про…

FRAUENEMPROWERMENT

10.11.2023
Есслінген-на-Неккарі, земля Баден Вюртемберг, Німеччина. Тут завершився 9-місячний проект…

ФРАНКФУРТ: 31ий СВІТОВИЙ ФОРУМ ЦЕНТРІВ МЕДІАЦІЇ

20.07.2023
Запрошувати українців виступити все ще є модною традицією Але хочеться сподіватися, що…

Підпишіться на розсилку

Підписатись

Контактна інформація


Україна, Київ, вул. Волоська 8/5
4 корпус НаУКМА, 4 поверх

+380 (97) 436 05 77 (telegram, viber)
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом
у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права.
© 2009, Український Центр Медіації
[УЦМ], kmbs