НАВЧИТИСЬ МЕДІАЦІЇ ОН-ЛАЙН: МАЙБУТНЄ, ЩО СТАЛО СЬОГОДЕННЯМ

Відеоуроки, вебінари, он-лайн марафони та програми навчання з дизайну, психології, економіки, фінансів та комунікації… з будь-чого затребуваного в суспільстві – вже давно не новина. Всі ми економимо час, кошти та сили на шляху розвитку та самовдосконалення, тож давно знайомі з дистанційними формами навчання, які стали доступні сучасній освіті з розвитком цифрових технологій. 
Це стовідсотково працює із абстрактними дисциплінами або у сферах з високою часткою самостійно опановуваної практики, яка не потребує моментальної супервізії, – дієтологія, психологія, програмування, вже не кажучи про кулінарію або гру на музичних інструментах. Перш за все он-лайн навчання у цих сферах працює тому, що оцінити результати опрацювання навчального матеріалу студент може або самостійно, або звернувшись до найближчого оточення – буде миттєво зрозуміло: виходить чи не виходить правильно застосовувати нові знання та навички.

А от з медіацією все не так просто…. Чи ні? Досить довго ґрунтовне навчання медіації було доступне лише очно і виключно у тренінговому форматі, оскільки основну частину навчання формують саме навичкові блоки, які неможливо опанувати просто прочитавши книжку або прослухавши теоретичну лекцію. Незважаючи на це, за кордоном близько п’яти років тому почали з’являтися перші спроби перенести навчання медіації он-лайн. Довгий час на ринку пропонувалися або суто теоретичні навчальні он-лайн програми з серіями відеолекцій та добірками домашнього читання, або комбіновані курси, в яких студентам надавалась можливість пройти всю теоретичну частину навчання самостійно он-лайн, і відвідувати аудиторно лише суто навичкові практикуми.

Одними із таких інноваційних програм є курси каліфорнійської Edwards Mediation Academy, яка, наприклад, пропонує пройти весь курс з медіаційних навичок, структурований з 10 модулів логічно пов’язаних між собою, починаючи від сутності конфлікту і закінчуючи примиренням, кожен з яких включає фінальне оціночне завдання для з’ясування ступеню розуміння та засвоєння інформації студентами. Однак, інновації штовхають процес далі і далі. Вже в цьому році CEDR мимохідь продемонстрували, що он-лайн опанування практичної навичкової частини також можливо – при роботі коуча з міні-групами в он-лайн кабінеті, де відпрацювання всіх технічних інструментів доступне на не менш якісному рівні, ніж в аудиторії. І цей приклад лише перший, зовсім скоро різні комбінації теоретико-практичного он-лайн навчання медіації будуть ще більш розповсюдженими і більш доступними.

УЦМ також давно замислювався на необхідністю створення можливості для он-лайн відпрацювання навичок медіатора. Презентований у 2017 році ігровий симулятор був лише початком, хоча і викликав певний інтерес вже тоді. Сьогодні ми вже не намагаємось зазирнути за горизонт, пропонуючи вебінари з медіації або он-лайн курси. Ми розробили власну концепцію он-лайн коучінгу з медіації, яка є не лише доступною всім нашим випускникам та студентам, але і дає можливість напрацювати початкові навички медіатора для тих, хто навчається на суто теоретичних програмах або на он-лайн курсах, в тому числі в наших закордонних партнерів.

Технології розвивають наш світ, він змінюється безупинно і те, що здавалось неможливим, фантастичним, ще вчора , сьогодні вже доступне, а завтра стане нормою. Навчання з медіації також розвивається, удосконалюється, приміряє сучасні тенденції, і досить успішно.

Тож, якщо ви вважаєте, що навчитись медіації он-лайн – то далеке майбутнє, я вас вітаю – машина часу знаходиться за посиланням:
http://ucminternational.com.ua/
b906101954a77422f48dad2d8d85ce18


Календар подій

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
28
30
31

Вхід до Ресурсного центру

Підпишіться на розсилку

Підписатись

Контактна інформація


Україна, Київ, вул. Волоська 8/5
4 корпус НаУКМА, 4 поверх

+380 (97) 436 05 77 (telegram, viber)
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом
у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права.
© 2009, Український Центр Медіації
[УЦМ], kmbs